Logo de Waag

Over ons

Team De Waag Advocaten

Duidelijk en doortastend

De Waag Advocaten is een modern advocatenkantoor gevestigd in Hoogeveen. De Waag Advocaten bestaat uit drie advocaten en één ondersteunende medewerker. 

De Waag Advocaten probeert voor haar cliënten een oplossing op maat te bereiken. Dat komt neer op de best mogelijke oplossing, ook voor de langere termijn. Cliënten worden (heel begrijpelijk) vaak beïnvloed door emoties. Het is dan aan de advocaat om ervoor te zorgen dat de cliënt zich hierdoor niet teveel laat leiden en tijdig ook de zakelijke kant in ogenschouw neemt. Uiteraard vergt dat van onze kant zorgvuldige communicatie en goede uitleg. 

De Waag Advocaten communiceert helder met haar cliënten. Ter gelegenheid van de intake van een zaak zullen de afspraken met betrekking tot de dienstverlening (de opdracht) door ons worden besproken en vervolgens schriftelijk aan de cliënt worden bevestigd, waaronder het uurtarief en indien op dat moment al mogelijk voorzien van een inschatting van de kans op succes.

De Waag Advocaten is deskundig op diverse rechtsgebieden.

De drie advocaten van De Waag staan u graag met raad en daad terzijde.

Team De Waag Advocaten

Advocaat sinds 2010

mr. M. (Margriet) Koel

Ik ben rechten gaan studeren, niet omdat ik per se advocaat wilde worden, maar omdat ik het gepuzzel met wetteksten en analyseren van problemen leuk vind. Tijdens een student-stage op een klein advocatenkantoor kwam ik voor het eerst echt in aanraking met de advocatuur. Ik ontdekte vooral dat  het werk van een advocaat nooit saai is.

Dit komt naar mijn mening door het contact met een diversiteit aan mensen, met ieder hun eigen problemen, achtergronden en opvattingen. Het mooist aan mijn vak vind ik dan ook de combinatie van de theorie, het uitpluizen van problemen, met de hulp die ik daarmee aan anderen kan bieden.      

Rechtsgebieden
Erfrecht, Personen- en familierecht

Mw. mr. M. Koel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde
van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
• Erfrecht
• Personen- en familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Informatie
– Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, hoofdrichtingen Privaat- en Strafrecht. 

– Leergang Erfrecht-Academie voor de rechtspraktijk.

Advocaat sinds 2012

mr. M. (Moniek) Withaar

Ik heb voor de advocatuur gekozen omdat ik het analyseren en oplossen van juridische kwesties interessant vind. Ook houd ik ervan om complexe juridische vraagstukken tot op de bodem uit te zoeken. Ik vind het belangrijk om mijn cliënten een eerlijk en duidelijk advies te geven, dat past bij hun persoonlijke situatie. Op die manier bereik ik voor mijn cliënten een adequate oplossing van het geschil.

Rechtsgebieden
Arbeidsrecht, ondernemersrecht, huur- en appartementsrecht, de algemene rechtspraktijk en personen- en familierecht.

Mw. mr. M. Withaar heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
• Algemene praktijk
• Arbeidsrecht
• Huurrecht
• Personen- en familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Informatie
– Studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, tweejarige onderzoeksmaster ‘Functionaliteit van het recht’ met als afstudeerrichting privaatrecht.

– Groninger Leergang Arbeidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lid van
Vrouwen in Zaken te Hoogeveen

Advocaat sinds 2023

mr. C. (Charetha) Okken

Al op jonge leeftijd kwam ik erachter dat ik voldoening haal uit het kunnen maken van het verschil voor anderen. Deze toewijding samen met mijn interesse in juridische vraagstukken maakt dat ik rechten ben gaan studeren. Tijdens een student-stage bij De Waag Advocaten in 2019 maakte ik kennis met de advocatuur. Als advocaat kan ik door het oplossen van juridische vraagstukken betekenisvol zijn voor mijn cliënt en dat vind ik heel waardevol.

Rechtsgebieden
Personen- en familierecht, Arbeids- en ontslagrecht, Huur- en appartementsrecht, Bestuursrecht en de algemene rechtspraktijk.

Informatie
Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, hoofdrichting Privaatrecht.

Lid van
Vereniging De Jonge Balie Groningen-Assen

Plan uw vrijblijvende kennismakingsgesprek in.

Wij bieden een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek zal een advocaat van De Waag Advocaten uw zaak met u bespreken en u informeren over uw juridische positie. Aan de hand daarvan kan vervolgens worden bepaald of inschakeling van De Waag Advocaten noodzakelijk is en zo ja, onder welke voorwaarden die inschakeling plaats moet vinden. Zie verder onder informatie en tarieven.

U kunt telefonisch contact opnemen om een kennismakingsgesprek in te plannen via 0528 267 231 of u kunt contact opnemen met ons via ons contactformulier.

VSP advocaten

Geschiedenis

Voorheen bekend als
VSP Advocaten

Sinds 1 januari 2024 heeft Van Steen en Pronk Advocaten (VSP Advocaten) de naam gewijzigd in De Waag Advocaten.  

logo oud vspadvocaten